Lammekebabspyd og gulerodssalat med tahindressing

Den klassiske råkostsalat har fået et ansigtsløft. Rosinerne er udskiftet med dadler, og der er tilføjet tahin og ristede pinjekerner. Salaten passer perfekt til krydrede kebabspyd.

Bemærk: Marineringstid: 6-24 timer.

Ingredienser

Udstyr

grillspyd

Sådan gør du

Riv muskatnød, og bland alle ingredienser i en skål. Vend lammekødet i marinaden, og stil den på køl i mindst 6 timer og gerne natten over.
Skræl og riv gulerødderne groft. Pil og pres hvidløg. Pres saften af citronen. Rør hvidløg og citronsaft sammen med tahin, honning, salt og peber. Rør gradvist vand i, indtil konsistensen bliver flydende. Smag dressingen til, så den både er salt, sød og syrlig.
Vend de revne gulerødder i. Skær dadlerne i skiver, rist pinjekernerne let på en tør pande, og skyl og hak persillen fint. Drys det over salaten.
Sæt det marinerede kød på spyd. Steg spyddene på en grill eller (grill)pande.
Anret grillspyddene på et bræt, og servér med gulerodssalat og lunede fladbrød.

Tip!

Læg kødet i marinaden, før du tager på arbejde om morgenen – eller måske allerede aftenen før.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 9. oktober 2018

Opskrift:

Fotograf: Winnie Methmann