Lammeculotte med pistacienødder og kartoffel-selleri-gratin

Lammeculotten er marineret i pistacie og mynte, og tankerne flyver straks til det nordafrikanske køkken. Servér med en cremet og mættende kartoffel-selleri-gratin.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skræl kartofler og knoldselleri, og skær begge dele i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Læg skiverne skiftevis i et ovnfast fad. Fordel smør i tern udover.
Pil og hak hvidløg fint. Rør fløde sammen med muskatnød og hvidløg. Krydr blandingen med salt og peber, og hæld den over kartofler og selleri. Drys med cheddar, og sæt fadet i ovnen i ca. 35 minutter, til kartofler og knoldselleri er møre.
Pil og hak hvidløg fint. Hak pistacienødderne. Skyl og hak bladene fra persille og mynte. Skyl og riv citronskal.
Bland citronskal, mynte, persille, pistacienødder, hvidløg, olie, salt og peber sammen til en grov marinade.
Skær fedt og sener fra lammeculotterne. Gnid kødet ind i halvdelen af pistacie-mynte-marinaden, og gem resten af marinaden til at servere til kødet. Steg culotterne på en pande i 15-20 minutter.
Skær kødet i skiver, og servér med kartoffel-selleri-gratin og pistacie-mynte-marinade.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 14. august 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft