Lakserillette med krydderurter og ristet rugbrød

Herlig opskrift på røget lakserillette med krydderurter og ristet rugbrød – en dejlig kold forret med smag af røget fisk, der vil glæde ganen.

Ingredienser

Sådan gør du

Snit purløg og dild meget fint.
Rør tykmælk sammen med sennep og de fintsnittede urter, og smag til med salt og peber.
Pluk laksen i små stykker, og vend den i.
Skær rugbrødet ud i 10-12 stykker, og rist det i ovnen ved 185°-200°, indtil det er gyldent og sprødt. Køl brødet af på en rist.
Fordel lakserilletten i små glas (evt. med en sprøjtepose eller frysepose),klip karsen, og pynt glasset med karse og ristet rugbrød.

Tip!

Du kan også lave rilletten med andre typer varmrøget fisk, fx makrel, stenbider og torsk.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 26. juli 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth