Laksepariserbøf på rugbrød med kålsalat

Pariserbøf er en fantastisk opfindelse, men samtidig en lidt tung affære. Skift oksekødet ud med fersk laks, og server med rugbrød og sprød kål – så er retten pludselig både let, sund og nærende!

Ingredienser

Sådan gør du

Snit spidskålen fint. Rør olie sammen med citronsaft, og vend kålen heri. Smag til med salt, peber og evt. mere citron.
Hak laksekødet fint med en kokkekniv.
Form det til laksebøffer, og tryk fiskekødet godt sammen, så de ikke går fra hinanden, når du skal lægge dem over på panden.
Steg laksebøfferne i olie på en slip let-pande ved høj varme, så de bliver gyldenbrune på overfladen uden at blive tørre indeni. Krydr med salt og peber.
Anret kålsalat på rugbrød, og læg en laksebøf ovenpå. Top med kapers, løgringe, karse og peberrod. Server straks.

Tip!

Friskrevet peberrod er friskere i smagen end den, der er revet på forhånd. Riv den lige inden servering, og server evt. ekstra ved siden af, så man selv kan forsyne sig.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek