Laks og rodfrugter i ovn

Orker du heller ikke at vaske op? Så lav aftensmaden i ét stort fad, så der ikke er ret meget opvask bagefter.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skræl eller skrub rodfrugterne. Skær dem i mundrette tern. Fordel ternene i et ovnfast fad, og vend dem med halvdelen af olien, salt og peber. Sæt fadet i ovnen i 20 minutter, til ternene er møre.
Læg herefter laksesiden oven på rodfrugtternene. Dryp resten af olien over laksen, og krydr med salt og peber. Skær citronerne i tynde skiver, og fordel dem over laksen. Smuldr feta over fadet, og drys med mandler. Sæt dernæst fadet i ovnen i yderligere 15-20 minutter, til laksen er gennemstegt.
Pynt med mynte, og servér med grøn salat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 14. maj 2019

Opskrift:

Fotograf: Winnie Methmann