Laks og porrer i ovn

Laks er en af de mest populære fisk på middagsbordet hele året rundt, og denne ret i fad er bestemt ingen undtagelse.

Bemærk:Ovntid: 20 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

1Tænd ovnen på 200º.
2Rens porrer, og skær dem i tynde skiver. Hak dilden. Steg porrerne i smør på en pande i 2-3 minutter ved middel varme, til de er sprøde og møre. Tilsæt mascarpone og mælk, og rør det ud i porrerne sammen med halvdelen af dilden. Krydr med salt og peber.
3Fordel den cremede porreblanding i bunden af et smurt ovnfad, og læg laksestykkerne ovenpå. Riv skallen og pres citronen. Dryp med citronsaft, og drys fintrevet citronskal og kapers over laksen.
4Bag retten i ovnen i 20 minutter, eller til laksen er gennemstegt.
5Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
6Tag fadet med laksestykkerne ud af ovnen, og drys resten af den hakkede dild over. Servér retten direkte fra fadet med kogte kartofler som tilbehør.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet:14. august 2018

Opskrift:

Fotograf:Line Falck