Laks med syltede rabarber

Du får syltede rabarber i overskud, men bare rolig – de smager godt til alt fra fisk til fjerkræ og frikadeller.

Bemærk: Trækketid, rabarber: Mindst 1 døgn. Ovntid, laks: 25 minutter.

Ingredienser

Udstyr

to syltetøjsglas

Sådan gør du

Rens rabarberne. Skær dem i 9 cm lange stykker, og placér dem lodret tæt ved siden af hinanden i 2 rene syltetøjsglas. Fordel peberkorn, nelliker, finthakket ingefær, laurbærblade og 1 flækket chili i de 2 glas.
Kog hindbæreddike, vand, salt og de 2 slags sukker sammen i en gryde, til sukkeret er opløst. Hæld den kogende lage over rabarberstilkene i glassene.
Afkøl glassenes indhold, før de lukkes til og sættes på køl. Lad rabarberne trække i mindst 1 døgn.
Tænd ovnen på 200°.
Læg laksen med skindsiden nedad i et ovnfast fad. Hak dild og koriander, og fordel det over laksen. Dryp med olie, og krydr med salt og peber. Dæk fadet med alufolie. Bag fisken i ovnen i 20-25 minutter.
Servér laksen med syltede rabarber og evt. en god salat.

Tip!

Brug rengjorte sylteglas, som du skolder med kogende vand og lader dryppe af på et rent viskestykke. Så kan du opbevare de syltede rabarber i glassene i op til to uger på køl.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft