Laks i fad med jordskokker

Saftig laks og nøddeagtige jordskokker udgør en farligt god kombination. Her har fisken fået et asiatisk tvist med en spicy og smagfuld peanutbuttersauce.

Ingredienser

Sådan gør du

1Tænd ovnen på 200°. Del laksefileten i lige store stykker, så der er ét stykke pr. person.
2Skrub eller skræl jordskokkerne, skær dem i ½ cm tykke skiver, og fordel dem i et ovnfast fad.
3Pil hvidløg, skræl ingefær, og riv begge dele fint. Pres saften af limefrugten. Pisk hvidløg, ingefær og limesaft sammen med kokosmælk, peanutbutter, karrypasta og fiskesauce i en skål.
4Hæld blandingen over jordskokkerne, og vend rundt, så det fordeler sig. Læg laksestykkerne i fadet, og dæk dem delvist med jordskokker.
5Steg retten i ovnen i 25 minutter, indtil laksen er gennemstegt, og jordskokkerne er møre og sprøde.
6Drys retten med peanuts og plukket koriander, og servér evt. sammen med ris.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Nina Malling