Lækker squash-lasagne

Indimellem er det skønt at bytte pastaen ud med flere grøntsager, som både er sunde og smagfulde. I denne opskrift er lasagnepladerne byttet ud med squash, og det smager herligt.

Ingredienser

Sådan gør du

Rens og snit bladsellerien. Skræl knoldselleri og gulerødder, og riv rodfrugterne. Pil og pres hvidløg. Pil og hak løg.
Steg bladselleri, knoldselleri, gulerødder, hvidløg og løg i olie i en varm gryde i 4-5 minutter. Det skal ikke tage farve.
Tilsæt kødet, og lad det brune. Tilsæt tomatpuré og hakkede tomater, og krydr med oregano, salt, peber og lidt sukker.
Lad saucen simre under låg og omrøring i mindst 15 minutter. Smag til. Skær imens squashen i ca. ½ cm tynde, aflange skiver.
Skær mozzarellaen i skiver. Hæld lidt af kødsaucen i et ovnfast fad. Læg et lag med squash, mere kødsauce, et lag squash, mere kødsauce, halvdelen af mozzarellaen, squash og til sidst kødsauce.
Top med den sidste mozzarella i skiver. Bag lasagnen i en 200° varm ovn i 20-30 minutter, eller til osten er gylden.
Servér straks toppet med rucola.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 10. august 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek