Kyllingetærte med porrer, gulerødder og ærter

Kyllingetærte er ægte comfort food, som varmer og skaber hygge på en grå og kold vinterdag.

Bemærk: Kyllingepien kan med fordel laves i god tid i forvejen. Klargør retten til og med trin 5 i opskriften, og stil den på køl til dagen efter. Tag retten ud af køleskabet, ½ time før du vil bage den, og sæt den så i ovnen som angivet i opskriftens trin 6.

Ingredienser

Udstyr

et ovnfad, ca. 23 x 23 cm

Sådan gør du

Læg kyllingefileter i en gryde med hønsebouillon. Bring det i kog, skru ned til middel varme, og lad det småkoge i 10 minutter, til kyllingefileterne er gennemkogte. Lad dem køle lidt af, før du plukker dem i strimler med 2 gafler.
Si hønsebouillonen, og tag knap halvdelen fra til saucen. Kassér resten af bouillonen.
Pil løget, rens porrerne, og skræl gulerødderne. Hak løget fint, og skær porrerne i tynde skiver. Skær gulerødderne i små tern.
Opvarm en gryde med smør, og steg bacontern i et par minutter, til de begynder at blive let sprøde. Tilsæt løg, porrer og gulerødder, og steg i 2-3 minutter. Drys mel over, og steg videre i 1 minut. Tilsæt hønsebouillon, og rør mælk og fløde i retten lidt ad gangen. Bring saucen i kog, og lad den småkoge ved middel varme i ca. 5 minutter, til den begynder at tykne.
Skru ned for varmen, og vend det plukkede kyllingekød i saucen sammen med ærter og hakket timian. Lad blandingen varme igennem i 5 minutter. Pres ½ citron, så saften kan bruges. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Varm ovnen op til 200°. Fordel kyllingesaucen i et smurt ovnfad. Skær butterdejen i 12 strimler med samme længde som ovnfadet, og læg strimlerne oven på kyllingesaucen i et flettet mønster. Pensl dejen med sammenpisket æg.
Bag tærten i ovnen i 30 minutter, til butterdejen er gylden. Afkøl tærten i 5 minutter. Servér retten direkte fra fadet, evt. med lidt godt brød som tilbehør.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Line Falck