Kyllingespyd med halloumi og linser

Forestil dig en krydsning af silkeblød hummus og lun, mættende dahl. Det er, hvad du får med opskriften på de cremede knuste Puy-linser.

Ingredienser

Udstyr

grillspyd

Sådan gør du

Riv citronskallen fint, og pres citronen. Bland citronsaft og citronskal, olivenolie, honning, finthakket mynte, salt og peber i en skål.
Skær kyllingekødet og halloumien i tern, og vend dem i marinaden. Lad det stå og marinere, mens du tilbereder linserne.
Kog linserne i grøntsagsbouillon i ca. 20 minutter, indtil de er helt møre. Pil og hak løgene, og pres hvidløgene. Steg løg, hvidløg og spidskommen i olie i en gryde, indtil løgene begynder at tage farve.
Skær tomaterne i tern, og gem en håndfuld til pynt. Pluk korianderbladene fra stilkene. Hak stilkene groft, og gem korianderbladene til pynt. Kom de kogte linser, tomaterne og korianderstilke i gryden, og lad dem stege med et par minutter.
Pres saften af citronen, og hæld saften i gryden sammen med vand og tahin, Brug en grydeske til at mose linserne let. Smag til med salt og peber, og lad gryden stå og simre, indtil resten af måltidet er klar.
Pynt med granatæblekerner, tomattern, korianderblade og en smule tahin inden servering.
Tænd ovnen på 200°. Sæt skiftevis kyllinge- og halloumi-tern på spyd, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag spyddene i ca. 15 minutter, indtil de er gyldne, og kødet er gennemstegt. Servér med knuste linser og lunt brød.

Tip!

Husk at bruge lys tahin frem for en ristet variant, da den er mindre bitter i smagen og langt mere cremet. Lys tahin fås fx hos mellemøstlige købmænd eller i Rema1000.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Nina Malling, Skovdal Nordic