Kyllingefrikadeller på spyd med sort sesam og nudelsalat

Er du træt af almindelige frikadeller, så prøv disse delikate kyllingefrikadeller på spyd. Chilisauce, koriander og sesamfrø giver det lidt magre kød masser af smag.

Ingredienser

Udstyr

12 træspyd

Sådan gør du

Rør det hakkede kyllingekød sammen med salt, havregryn og chilisauce. Hak koriander, og bland det i kødet. Form kødet til ovale frikadeller. Hæld sorte sesamfrø i en dyb tallerken, og vend kyllingefrikadellerne i sesamfrøene.
Varm en pande op med olie, og steg frikadellerne ved høj varme i 3-4 minutter på hver side, til de er flot gyldne og gennemstegte.
Sæt de færdigstegte frikadeller på spyd.
Bring ca. 2 l vand i kog (brug gerne elkedlen). Skyl broccolien, og skær den i små buketter. Læg nudler og broccolibuketter i en stor skål, og hæld kogende vand over, til det dækker. Lad nudler og broccoli trække i vandet i 15 minutter, og hæld derefter vandet fra.
Skyl spidskålen, og skær den i meget smalle strimler. Skræl gulrødderne, og skær dem i små tern. Bland spidskål og gulerødder med broccoli og nudler i en stor skål.
Riv skallen af limefrugten fint, og pres saften. Rør limeskal og -saft sammen med friskrevet ingefær og olie. Hæld ingefærdressingen over nudelsalaten, og servér den som tilbehør til frikadellerne.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft