Kyllingefrikadeller med stuvet spidskål

Skønne frikadeller lavet af kylling, så de er dejligt magre – her serveret med den traditionelle omgang stuvet spidskål.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør kødet godt sammen med presset hvidløg, klippet purløg, soltørrede tomater, æg, mel og mælk. Krydr farsen med salt og peber. Lad farsen hvile ½ time på køl.
Form farsen til frikadeller, og steg dem sprøde i lidt olie eller smør på en pande i ca. 5 minutter på hver side.
Pil de yderste blade af kålen, flæk kålhovedet, og skær den faste del af stokken væk. Skyl kålen, og snit den i 1 cm brede strimler. Læg dem i en skål, og hæld kogende vand over. Lad det stå, til kålen lige bliver blød.
Pisk mælk og majsstivelse sammen i en gryde. Bring det langsomt i kog, mens du pisker. Tag gryden fra varmen, når saucen er tyk, og lad den køle lidt af.
Pisk rygeost i lidt ad gangen, til du har en cremet sauce (er mælken for varm, skiller saucen!). Smag til med salt og peber.
Dryp kålen godt af, og hæld saucen over. Drys med masser af klippet purløg, og servér som tilbehør til frikadellerne sammen med kogte kartofler eller rugbrød.

Tip!

Spidskål har en blid smag af forår og sommer og er ikke så ”tætpakket” som andre kåltyper. Under de mørke dækblade gemmer sig en masse løse, lyse kålblade, som kan bruges rå i salater, eller som kan dampes eller steges og serveres som tilbehør til både fisk og kød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek