Kyllingebryst med persillesauce og lynstegte rodfrugter

Mør kylling serveret med stegte rodfrugter og en skøn persillesauce. Spar ikke på persillen – saucen får en fantastisk grøn farve, når du bruger et helt bundt.

Ingredienser

Sådan gør du

Brun kyllingefileterne på begge sider i smør i en gryde. Krydr med salt og peber, og hæld bouillon ved.
Lad kyllingefileterne simre under låg ved lav varme i ca. 10 minutter.
Skræl gulerødder, persillerødder og knoldselleri, og skær dem i tynde stave.
Steg rodfrugterne i olie i en wok, til de er lysebrune og har lidt bid. Krydr med salt og peber.
Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
Skyl og pluk persillen, og hak den groft. Hæld stegeskyen fra kyllingen i en blender. Tilsæt persille og mælk, og blend, til saucen er ensartet.
Kog saucen op i en kasserolle. Rør majsstivelse og vand sammen, og rør jævningen i saucen. Smag til med salt og peber.

Tip!

Giv kyllingefileterne ekstra smag ved at lade en håndfuld frisk timian og 3-4 hele hvidløgsfed koge med i gryden.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Line Falck