Kyllingebryst med dampede grønne asparges

Der er ikke noget som friske, spæde asparges. Her serveres de dampede med kylling, pinjekerner og parmesan til.

Ingredienser

Sådan gør du

1Tænd ovnen på 220°. Læg 4 store stykker alufolie på bordet, og placér en kyllingefilet i midten af hvert stykke alufolie. Fold kanterne på alufolien opad, og fordel hvidvinen ligeligt i hver pakke.
2Fordel smør, timian og hvidløg skåret i tynde skiver oven på kyllingefileterne. Luk alufolien omhyggeligt sammen omkring kyllingefileterne, og læg dem i en bradepande.
3Steg dem i ovnen i 25 minutter.
4Skyl aspargesene, og bræk den nederste træede ende af.
5Bring en gryde med letsaltet vand i kog, og læg aspargesene i det kogende vand i 2-3 minutter. Tag dem op med en hulske, og læg dem i et fad.
6Dryp med lidt olivenolie, og drys med friskrevet parmesan.
7Rist pinjekernerne let på en tør pande med lidt salt, og drys dem over aspargesene i fadet.
8Servér som tilbehør til kyllingepakkerne.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet:1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf:Columbus Leth