Kyllingebryst med dampede grønne asparges

Der er ikke noget som friske, spæde asparges. Her serveres de dampede med kylling, pinjekerner og parmesan til.

Ingredienser

Sådan gør du

1 Tænd ovnen på 220°. Læg 4 store stykker alufolie på bordet, og placér en kyllingefilet i midten af hvert stykke alufolie. Fold kanterne på alufolien opad, og fordel hvidvinen ligeligt i hver pakke.
2 Fordel smør, timian og hvidløg skåret i tynde skiver oven på kyllingefileterne. Luk alufolien omhyggeligt sammen omkring kyllingefileterne, og læg dem i en bradepande.
3 Steg dem i ovnen i 25 minutter.
4 Skyl aspargesene, og bræk den nederste træede ende af.
5 Bring en gryde med letsaltet vand i kog, og læg aspargesene i det kogende vand i 2-3 minutter. Tag dem op med en hulske, og læg dem i et fad.
6 Dryp med lidt olivenolie, og drys med friskrevet parmesan.
7 Rist pinjekernerne let på en tør pande med lidt salt, og drys dem over aspargesene i fadet.
8 Servér som tilbehør til kyllingepakkerne.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth