Kylling med kartoffelbåde og jordbær-fennikel-salat

Intet slår et sommermåltid med søde jordbær, kartoffelbåde og klassisk kylling, der kan nydes af alle generationer. Er bærrene ikke i sæson, kan du fx bruge æbler.

Bemærk: Ovntid: 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Tag kyllingen ud af køleskabet.
Skrub kartoflerne, skær dem i kvarte, og fordel dem i et stort ovnfast fad eller en lille bradepande. Vend dem med olie, og krydr med salt og peber.
Smør kyllingen ind i en smule olie, og krydr den godt med salt og peber. Læg kyllingen oven på kartoflerne i fadet.
Sæt fadet i ovnen i ca. 1 time, til kyllingen er gennemstegt, og kartoflerne møre.
Skyl og tør spinaten. Rens fennikel og jordbær, skær fenniklen i tynde skiver på tværs, og skyl og halvér jordbærrene. Bland det i en skål.
Pres saften af citronen. Rør alle ingredienserne sammen i en skål, og dryp dressingen over salaten.
Rist græskarkerner på en tør pande, og drys dem over salaten. Servér med kylling og kartoffelbåde.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 19. oktober 2018

Opskrift:

Fotograf: Winnie Methmann