Kylling med hasselbackkartofler og blomkålssalat

Kylling i fad med hasselbackkartofler og blomkålssalat er en enkel, men rigtig dejlig hovedret, hvor jordbærrene er hoppet med op i salatskålen.

Bemærk: Ovntid: 1 time og 10 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Dup kyllingen tør, og læg den i et stort ovnfast fad. Skrub kartoflerne, og skær meget tynde riller halvvejs igennem dem. Fordel kartoflerne rundt om kyllingen i ovnfadet.
Pil nålene af rosmarinen, og hak dem fint. Rør dijonsennep sammen med honning, olie, rosmarin, salt og peber. Smør kyllingen godt ind i rosmarinblandingen, og dryp resten af blandingen over kartoflerne.
Hæld hønsebouillon og hvidvin i bunden af fadet, og sæt fadet i ovnen i 1 time og 10 minutter, eller til kyllingen er helt gennemstegt, og kartoflerne er gyldne og møre. Gem saften fra fadet til saucen.
Rens blomkålen, og hak den fint, enten i en foodprocessor eller med en kokkekniv. Skyl og tør spinaten, og snit den groft. Skyl og hak persillen. Rens forårsløgene, og skær dem i tynde skiver. Skyl sukkerærterne, og skær dem i mindre stykker. Bland blomkål, spinat, persille, forårsløg og<br /> sukkerærter i en stor skål.
Rens jordbærrene, og skær dem i tykke skiver. Rist mandlerne gyldne på en tør pande, og hak dem groft. Vend jordbærskiverne i salaten, og drys mandlerne på toppen.
Riv skallen fint, og pres saften af citronen. Rør olie, citronsaft, citronskal, honning og sennep sammen. Smag til med salt og peber. Vend sennepsdressingen sammen med salaten.
Hæld saften fra ovnfadet gennem en sigte og ned i en lille gryde. Tilsæt fløde, og kog saucen i 5 minutter under jævnlig omrøring. Smag saucen til med citronsaft, salt og peber.
Servér gerne kylling og kartofler direkte fra ovnfadet med blomkålssalat og flødesauce til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. oktober 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft