Kylling i karry med blomkålsris

En god gang kylling i karry varmer godt, når det er koldt, og så er denne udgave endnu ekstra sund, da den servers med lækre blomkålsris.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær kyllingekødet i små tern, og brun dem et par minutter i olien. Tag kødet op, og sæt det til side. Gem olien i gryden.
Hak hvidløg fint, halvér løget, og skær det i tynde skiver på langs. Fjern den nederste træede ende af citrongræsset, og hak den tykke del (ca. 5 cm) fint. Skræl ingefær, og hak den fint.
Brun hvidløg, løg, citrongræs og ingefær i olieresten i 3-4 minutter. Tilsæt karrypasta, og svits yderligere et par minutter.
Tilsæt kokosmælk og hønsebouillon, og lad det simre for svag varme i 10 minutter.
Tilsæt kyllingekødet efter de 10 minutter, og lad det simre med, til det er næsten helt mørt.
Skyl squash og broccoli. Skær squash i små tern og broccoli i små buketter.
Tilsæt squash og broccoli de sidste par minutter, så de når at blive møre, men bevarer sprødheden. Pres saften af limefrugten. Smag retten til med limesaft, fiskesauce og lidt salt.
Skyl blomkålen, lad den afdryppe, og riv den, eller kør den på foodprocessoren, til den har konsistens som ris. Det tager kun få øjeblikke.
Skyl og slyng krydderurten, hak den groft, og drys den over kyllingeretten og blomkålsris.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Lars Ranek