Krydret kylling med bagte grøntsager og ovnstegte kartofler

Der er ikke noget som krydret ovnbagt kylling med sprødt skind, som bare har fået lov til at passe sig selv i ovnen med en masse forskellige grøntsager.

Ingredienser

Sådan gør du

Læg kyllingen på et skærebræt. Kræng forsigtigt hånden ind under skindet, og løsn det. Skindet løsner sig, så snart man lader en finger stryge langs kødet. Pas godt på, at skindet ikke går i stykker ved åbningen, når hånden bevæger sig længere ind under skindet. Prøv også, om du forsigtigt kan løsne skindet ved lårene med en finger.
Rør smør sammen med finthakket chili og hvidløg. Fordel smørret under skindet på kyllingen. Det kan være svært at smøre det hele vejen ind under skindet, men man kan trykke med hænderne uden på skindet og mærke, hvordan smørret fordeles jævnt.
Pluk hele salvieblade af stilkene. Skub forsigtigt så mange blade som muligt ind under skindet, så de ligger lidt fra hinanden. Der kan måske også ligge 1-2 blade under skindet på lårene. Skær citronerne i kvarte, og stop dem ind i maven på kyllingen.
Skær squash i 4 cm tykke skiver, og skær hver skive over i to. Skær auberginen i grove stykker på ca. samme størrelse som squashen. Skyl og halvér tomaterne. Halvér og rens peberfrugterne. Bland alle grøntsagerne i et stort ovnfad eller en bradepande, og krydr med salt. Læg kyllingen ned mellem grøntsagerne, og krydr den med salt og peber. Steg kylling og grøntsager i ovnen ved 180º varmluft i ca. 40 minutter.
Vend kartoflerne med olivenolie, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem møre i ovnen samtidig med kyllingen, de skal have ca. 30 minutter. Krydr med salt før servering.
Nip bønnerne. Læg dem i en gryde med spilkogende, letsaltet vand, og kog dem i ca. 4 minutter, til de er møre. Lad dem køle af under koldt vand og dryppe af i en sigte.
Flæk evt. bønnerne ved at trykke dem let på midten og trække dem fra hinanden. Pil rødløget, hak det fint, og sæt det til side.
Pil hvidløget, og hak det fint. Rør mayonnaisen med hvidløg, eddike og evt. finthakket ansjos. Smag til med salt og peber. Læg bønnerne i en flad skål eller i et fad, og dryp hvidløgsmayonnaisen over bønnerne. Drys med finthakket rødløg.
Lad al den dejlige citronsky fra kyllingen dryppe ud over grøntsagerne, når du tager kyllingen op af fadet. Læg kyllingen på et skærebræt (bag evt. grøntsagerne lidt længere, hvis de ikke er helt møre). Servér kyllingen med ovnbagte kartofler, bagte grøntsager og bønnesalat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek