Krydret kanelkage med flødeostcreme

Kanelkage er fuld af varmende krydderier: Kanel, nelliker og vanilje giver kagen en dejlig smag.

Ingredienser

Udstyr

en bageform, 20 x 20 cm

Sådan gør du

1Tænd ovnen på 180°, og lad den forvarme. Beklæd bageformen med bagepapir.
2Smelt smør, brun farin og kaffe i en gryde ved svag varme, til sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen, og afkøl blandingen let.
3Rør æggene i blandingen. Bland mel, vaniljekorn, kanel, nelliker og bagepulver sammen, og rør det i dejen. Hæld dejen i formen, og lad den stå, mens cremen laves.
4Rør flødeosten blød med en elpisker, og tilsæt æg og sukker. Pisk ganske kort, til cremen akkurat har samlet sig. Fordel cremen jævnt oven på kagedejen.
5Bag kagen i ovnen i 25 minutter. Afkøl den på en rist, og skær den i 12 ens firkanter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet:1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf:Betina Hastoft