Krydret honningkage med smørcreme og chokolade

En nostalgisk og klassisk honningkage med masser af krydderier, der er lagt sammen med blød smørcreme og abrikosmarmelade og overtrukket med chokolade. Så summer det af jul!

Ingredienser

Udstyr

1 springform, ca. 22 cm i diameter

Sådan gør du

Lad sirup, honning, muscovadosukker og vand simre ved svag varme i en gryde, til sukkeret er opløst. Hæld blandingen i en skål, og afkøl helt.
Tænd ovnen på 160°. Pisk 1 æg ad gangen i den afkølede honningmasse, og pisk til sidst også de ekstra æggeblommer i. Bland mel, bagepulver, natron, kanel, ingefær, nelliker og salt i en anden skål, og si melblandingen i dejen.
Riv skallen fint, og pres saften af appelsinen. Rør appelsinsaft, appelsinskal og kærnemælk i, så du får en glat dej. Fordel dejen i en smurt springform, og bag kagen i ovnen i 50-60 minutter. Tjek med fx en kødnål, at kagen er gennembagt.
Lad kagen køle af i springformen på en rist. Del den på tværs, så du får 2 kagebunde.
Pisk smør, flormelis og vaniljeessens sammen med en elpisker i en skål, så du får en hvid og luftig smørcreme.
Smør den nederste honningkagebund med abrikosmarmelade i et jævnt lag.
Fordel et tykt lag smørcreme på den anden bund. Læg bundene sammen.
Smelt hakket chokolade og smør i en varmefast skål over vandbad. Rør det godt sammen, og afkøl let. Rist hasselnødder let på en tør pande, og gnid de brune hinder af i et rent viskestykke. Hak hasselnødderne groft.
Smør den smeltede chokolade på toppen af honningkagen, drys med hasselnødder, og køl helt af. Pak evt. kagen ind i husholdningsfilm, og lad den ligge på køl i op til et par dage, før den serveres. Det bliver den faktisk kun bedre af.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 28. februar 2019

Opskrift:

Fotograf: Stine Christiansen