Krondyrfilet med franske ærter

Ærter francaise er en klassisk fransk ret, og den gode sauce, ærterne tilberedes sammen med, giver liv og smag til hele herligheden.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 130°. Stik bagekartoflerne ud med en udstikker i cylinderform, så de bliver helt runde. Steg dem på begge sider i olie på en pande, til de har taget farve.
Læg kartoffelcylindrene i en gryde, der kan tåle at komme i ovnen, og tilsæt rosmarin, salt, peber og andefedt.
Læg låg på, og bag kartoflerne i ca. 45 minutter, til de er møre.
Steg bacon på en pande, til det har taget farve.
Skræl guleroden, skær den i helt tynde strimler, og kom dem på panden sammen med perleløg og bouillon. Kog bouillonen i 3 minutter, og tilsæt så ærterne. Lad dem koge med i 3 minutter. Pisk smørret i ærteblandingen.
Krydr krondyrfileten med salt og peber, og steg den i olie på en pande i 3-4 minutter på hver side. Lad kødet hvile i 5 minutter, før det skæres i skiver.
Skyl og bræk hjertesalaten i mindre stykker, og vend med ærteblandingen. Servér med bagte kartofler og krondyrfilet. Pynt med frisk oregano.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth