Koteletter med salvie og dampet savojkål

Koteletter er en dejlig spise, som kræver ganske kort tilberedning. Perfekt hverdagsmad!

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 210º. Skrub kartoflerne, og læg dem i et ovnfad. Dryp med olie, og krydr godt med salt og peber. Steg dem i ovnen i ca. 25 minutter.
Skyl savojkålen, og snit den groft. Bring en gryde med vand i kog, og damp kålen i 2 minutter. Hæld vandet fra, og afkøl kålen i koldt vand.
Læg hasselnødderne på en bageplade med bagepapir, og rist dem i ovnen i 6-8 minutter. Lad dem køle lidt af, gnid hinderne af dem, og hak dem groft.
Pres saften af citronen. Rør alle ingredienserne til dressingen sammen.
Pil og riv hvidløget. Hak salviebladene. Bland hvidløg og salvie med citronskal, olie, salt og peber, og gnid blandingen godt ind i koteletterne.
Opvarm en pande med smør og olie, og brun koteletterne ved høj varme i 1 minut på hver side. Steg koteletterne færdige i 3 minutter på hver side ved middel varme.
Anret den dampede savojkål på et fad, hæld yoghurtdressingen over, og drys med hakkede hasselnødder. Servér som tilbehør til koteletter og ovnstegte kartofler.

Tip!

Har du købt frisk salvie i en potte med jord, holder den sig fint i flere uger i vindueskarmen. Husk at vande den en gang imellem.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Jakob Helbig