Koteletter med grøn mos

Saftige koteletter med en skøn kartoffelmos, der ligner en frisk grøn skovbund. Du kan også blande en skefuld grøn pesto i for en mere intens farve.

Ingredienser

Sådan gør du

Dup kødet tørt. Hak krydderurterne, og bland dem med salt og peber. Vend koteletterne i krydderurteblandingen, og gnid med olie.
Dæk dem til, og lad dem trække på køl i 1½ time. Lad dem derefter stå ved køkkentemperatur i ½ time, inden de skal steges.
Steg koteletterne på en meget varm (grill)pande i ca. 3 minutter på hver side (afhængigt af tykkelsen).
Hak ¼ af løgene fint. Pil resten, og kog dem næsten møre i en gryde med vand i ca. 15 minutter. Dryp dem godt af.
Pisk eddike, honning og olie sammen, og vend alle løgene heri. Lad det trække i mindst et par timer. Krydr med salt og peber, og vend hakket purløg i til sidst.
Skræl kartoflerne, og kog dem møre i vand uden salt. Hæld vandet fra, og damp dem tørre. Mos dem med et piskeris, og rør olie, salt og peber i til en fast mos.
Mos avocadoen i til allersidst sammen med grofthakket brøndkarse og lidt citronsaft. Smør et lag mos på hver tallerken, læg koteletten på og de marinerede løg omkring. Pynt med lidt brøndkarse.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek