Koreansk bulgogi

Bulgogi er tynde skiver af grillet marineret oksekød eller svin, som typisk serveres på barbecue-restaurenter i Korea.

Bemærk: Marinering, kød: 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær oksekødet i ½ cm tynde strimler.
Rør en marinade af sojasauce, sesamolie, finthakket hvidløg, sukker og let knuste peberkorn.
Massér marinaden ind i kødet, og lad det trække ½ time.
Kog ris efter pakkens anvisning. Rens og snit peberfrugten. Skyl og tør salat, sugarsnaps, tomater og svampe, og anret grøntsagerne på et fad sammen med koriander.
Steg kødet i en smule olie på en brandvarm pande i 3-4 minutter. Kødet skal stadig være saftigt. Rør i det, så sukkeret ikke brænder fast.
Drys med sesamfrø, og anret på et fad. Drys med fintsnittet forårsløg.
Servér straks med ris, grøntsager, srirachasauce og evt. kimchi, så I selv kan mixe og matche på tallerkenen.

Tip!

Sriracha-sauce og kimchi fås bl.a. i asiatiske specialforretninger.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth