Koldskål-cheesecake

Koldskål minder om sol og sommer, og de fleste er vilde med det. Så hvorfor begrænse sig til at spise det med kammerjunker? Den her cheesecake smager som vaskeægte koldskål. Mums!

Bemærk:Hviletid på køl: 4 timer.

Ingredienser

Udstyr

en springform, 18 cm i diameter

Sådan gør du

1Knus kammerjunkerne til fine krummer i en foodprocessor. Riv skallen af citronen. Bland krummerne med smeltet smør, citronskal og vaniljesukker.
2Beklæd springformen med bagepapir, og pres kammerjunkermassen godt sammen i bunden af formen. Stil formen på køl.
3Udblød husblassen i koldt vand i 10 minutter. Varm mælken op i en gryde til kogepunktet, og opløs herefter sukkeret i mælken.
4Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Hæld mælken i en skål, og rør vaniljekorn i. Vrid husblassen godt, og lad den blive opløst i den stadig varme mælk. Rør kærnemælk i den varme mælk.
5Riv limeskal fint, og rør det i mælkeblandingen. Vend mascarpone med presset limesaft og flormelis i en anden skål. Rør mælkeblandingen sammen med mascarponemassen. Fordel fyldet på den afkølede kagebund, og stil på køl i mindst 4 timer.
6Pynt kagen med halve jordbær lige før servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet:1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf:Columbus Leth