Koldhævede boller med havregryn og hørfrø

Nogle kalder dem brusebadsboller, fordi du kan sætte dem i ovnen, mens du nynner under dit morgenbad, og så dufter hele huset af nybagte boller, når badet er slut. Det er god morgenmad, selv på travle morgener!

Bemærk: Hævetid: Mindst 10 timer eller natten over + 30 minutter til efterhævning. Bagetid: 20 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Opløs gæren i vand i en skål. Rør yoghurt, honning, salt, havregryn og hørfrø i.
Tilsæt herefter mel lidt ad gangen, og rør godt sammen med en gaffel, til dejen har konsistens som tyk havregrød.
Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet i mindst 10 timer eller natten over.
Læg bagepapir i en bradepande. Form dejen til rustikke boller ved hjælp af en spiseske og en fugtig hånd. Sæt dem tæt sammen i bradepanden, så de vokser sammen under bagningen.
Lad dem efterhæve tildækket i 30 minutter.
Tænd ovnen på 220°.
Pensl bollerne med vand, og drys med havregryn og hørfrø. Bag bollerne i ovnen i ca. 20 minutter, til de er flot gyldne. Afkøl på en rist.

Tip!

Manitobamel er kraftigt hvedemel med en unik bageevne, der giver luftige brød med sprød skorpe. Køb det i velassorterede supermarkeder.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 15. februar 2019

Opskrift:

Fotograf: Camilla Biesbjerg Markussen