Koldhævede boller med havregryn og hørfrø

Nogle kalder dem brusebadsboller, fordi du kan sætte dem i ovnen, mens du nynner under dit morgenbad, og så dufter hele huset af nybagte boller, når badet er slut. Det er god morgenmad, selv på travle morgener!

Bemærk: Hævetid: Mindst 10 timer eller natten over + 30 minutter til efterhævning. Bagetid: 20 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

1 Opløs gæren i vand i en skål. Rør yoghurt, honning, salt, havregryn og hørfrø i.
2 Tilsæt herefter mel lidt ad gangen, og rør godt sammen med en gaffel, til dejen har konsistens som tyk havregrød.
3 Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet i mindst 10 timer eller natten over.
4 Læg bagepapir i en bradepande. Form dejen til rustikke boller ved hjælp af en spiseske og en fugtig hånd. Sæt dem tæt sammen i bradepanden, så de vokser sammen under bagningen.
5 Lad dem efterhæve tildækket i 30 minutter.
6 Tænd ovnen på 220°.
7 Pensl bollerne med vand, og drys med havregryn og hørfrø. Bag bollerne i ovnen i ca. 20 minutter, til de er flot gyldne. Afkøl på en rist.

Tip!

Manitobamel er kraftigt hvedemel med en unik bageevne, der giver luftige brød med sprød skorpe. Køb det i velassorterede supermarkeder.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft