Koldhævede boller

Koldhævede boller er så nemme at bage, og de smager skønt. Rør dejen sammen om aftenen, sæt den i køleskabet natten over og bag friske morgenboller til morgenmaden.

Bemærk:Hævetid: Mindst 4 timer, gerne natten over.

Ingredienser

Sådan gør du

1Rør mysli og tranebær ud i det kogende vand. Lad blandingen trække i ½ time.
2Riv skallen, og pres saften af appelsinen. Rør cremefraiche og gær ud i den nu håndvarme mysliblanding. Tilsæt honning, olie, salt, appelsinsaft og appelsinskal.
3Rør hvedemelet i lidt ad gangen med en ske, til dejen er sammenhængende, men stadig våd. Rør den godt igennem i et par minutter. Drys lidt mel over dejen, og dæk skålen med husholdningsfilm. Lad dejen hæve i køleskabet i mindst 4 timer, og gerne natten over.
4Tag dejen ud af køleskabet. Tænd ovnen på 220º.
5Form dejen til store boller med en ske, som du dypper i lidt olie. Sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og drys et tyndt lag mel over dem.
6Bag bollerne i ovnen i ca. 25 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Lad dem afkøle på en rist, og servér dem fx med smør, ost, skinke eller marmelade.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet:1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf:AOP