Kold agurkesuppe med muslinger

Forfriskende, kold agurkesuppe med et fyld af dampede muslinger og løvstikke. Servér den sammen med godt brød, og spis retten som forret eller let hovedret.

Bemærk: Køletid: ½-1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl agurkerne, og skær dem i grove stykker. Gem lidt til servering. Drys resten med salt, og lad dem stå i 10-15 minutter på køkkenbordet.
Hak løget, og kom det i en blender eller foodprocessor sammen med agurk, løvstikke, yoghurt og vand, og kør hele herligheden til en glat og jævn suppe.
Smag suppen til med salt og peber, og lad den trække i ½-1 time i køleskabet, så den bliver helt kold, og smagen træder frem.
Rens muslingerne i koldt vand. Tjek om muslingerne er friske, ved at sikre dig at alle muslingerne har lukket sig. De muslinger, der er åbne, skal have et lille bank. Se om muslingen lukker sig – hvis ikke er den død og skal kasseres.
Pil løg og hvidløg, skræl gulerødder, og snit det hele fint. Steg grøntsager og timian let i smør, uden at det tager farve.
Tilsæt muslingerne, og rør godt rundt. Tilsæt vin, læg låg på, og damp muslingerne i 4-5 minutter, til de har åbnet sig. Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig. Pil de hele muslinger ud af skallen.
Skyl og hak løvstikkeblade. Marinér løvstikkebladene i olie, eddike, salt og friskkværnet peber.
Servér suppen iskold drysset med de dampede muslinger, friske agurketerninger, og de marinerede løvstikkeblade. Servér evt. også godt brød som tilbehør.

Tip!

Hvis du ikke er så glad for løvstikke, så udskift den med persille, mynte, kørvel eller jernurt.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 21. november 2018

Opskrift:

Fotograf: Aller Media