Kold ærtesuppe med kylling

Skrigende grøn suppe, der ikke kun er pæn på middagsbordet, men også utrolig velsmagende!

Bemærk: Afkøling: 3 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil løget, hak det fint, og steg det blødt i olie ved lav varme i 4-5 minutter.
Tilsæt frosne ærter, svits yderligere 1 minut, og tilsæt så den varme bouillon. Lad ærterne koge i 2 minutter, og tag gryden af varmen.
Lad suppen køle af i 10 minutter. Blend suppen med basilikum i en blender eller foodprocessor. Sæt suppen på køl, til den er helt kold – det tager mindst 3 timer.
Bælg ærterne, og vend dem i den kolde suppe lige før servering.
Skær kyllingfilet i tynde strimler, og krydr med salt og peber. Pres saften af appelsinen.
Steg kyllingefileterne i olie og appelsinsaft, til de er netop gennemstegte.
Servér kyllingekødet ved siden af suppen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Line Falck