Kokosis med mangosalat

Kokosisen består af både piskefløde og kokosmælk, som gør den himmelsk cremet. Knasende kokosflager giver et sprødt modspil, mens den friske mangosalat bidrager med dejlig syrlighed.

Bemærk: Frysetid: 2 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Varm forsigtigt kokosmælk og piskefløde op i en lille gryde i ca. 3 minutter under omrøring – det må ikke koge. Sluk for blusset, og læg låg på gryden, så blandingen holder sig lun.
Pisk æg, æggeblommer, sukker og vaniljesukker sammen med en elpisker i en varmefast skål til en tyk, lys masse.
Sæt skålen med æggeblandingen over en gryde med lidt kogende vand i bunden. Pisk i æggeblandingen, mens du langsomt tilsætter den lune kokosmælkblanding. Pisk i ca. 8 minutter, til cremen tykner. Dyp en ske i blandingen – cremen er tyk nok, når den klæber til bagsiden af skeen. Vend kokosmel i.
Hæld blandingen i en stor skål, og stil den i fryseren i 2 timer. Rør rundt i isen hver halve time.
Del mangoerne langs stenen, og skær skrællen af. Skær mangokødet i små tern.
Kog en lage af vand og sukker i en lille gryde. Afkøl lagen let, og vend mangoternene i.
Skær limeskallen i tynde strimler med et juliennejern, og bland dem med mangofrugt og sukkerlage.
Tag isen ud af fryseren i god tid, afhængigt af hvor længe den har været i fryseren.
Drys kokosflager ud på en stor tallerken. Lav kugler af isen med en ske, gerne en rigtig isske, og vend iskuglerne i kokosflagerne. Fordel mangosalat i dessertglas, og anret en kugle is ovenpå. Servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft