Kødboller i tomatsauce med tabbouleh

Kødboller i tomatsauce plejer at serveres med pasta, men her får du en udgave med en superfrisk tabbouleh til.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør kødet til en fast fars sammen med æg, salt, peber, rasp og krydderier. Form farsen til kødboller på størrelse med en valnød.
Pil og skær skalotteløg i små tern. Steg løget i olie i en gryde, til det bliver klart.
Tilsæt tomatpuré og balsamicoeddike, og steg i et par minutter. Hak de flåede tomater. Hæld tomater, vand og sukker i gryden. Lad saucen koge ved moderat varme i 15 minutter.
Skræl gulerødder, og skær dem i skiver. Vend dem i tomatsaucen sammen med kødbollerne. Kog det hele i 10 minutter, og sluk for blusset.
Overhæld couscous med kogende vand i en skål, og dæk skålen med husholdningsfilm eller et låg. Lad couscous trække i 10 minutter. Løsn de dampede couscousgryn lidt med en gaffel. Tilsæt citronsaft og olivenolie, og løsn fortsat med gaflen.
Skyl persillen, og hak den fint. Hak basilikum. Skyl og skær agurk i tern. Skyl tomaterne, og skær dem i kvarte. Fjern kernerne, og skær tomaterne i tern.
Bland krydderurter, agurk og tomat med couscous, og krydr med salt og peber. Servér sammen med kødboller i tomatsauce.

Tip!

Tabbouleh er lækkert at have med i madpakken dagen efter, så lav gerne ekstra.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Line Falck