Kødboller i tomatsauce med perlebyg og mozzarella

En langtidssimret tomatsauce smager skønt, men du kan også skyde genvej ved at købe en god, færdiglavet sauce – og så tilsætte ekstra smag med krydderurter.

Ingredienser

Sådan gør du

1 Hæld den færdige tomatsauce i en gryde, og varm den op. Tilsæt vand, oregano, balsamico og rosmarin. Lad saucen koge svagt under låg i 2-3 minutter.
2 Vend perlebyg i saucen, og læg låg på. Lad det simre ved svag varme i ca. 10 minutter.
3 Rør det hakkede kød med æg, salt og peber. Riv parmesanen, og rør den i. Form farsen til små kødboller.
4 Vend kødbollerne i tomatsaucen. Lad det hele simre ved svag varme i 15-20 minutter, eller til perlebyggen er kogt mør.
5 Servér retten i dybe tallerkner. Pynt med frisk mozzarella plukket i mindre stykker.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft