Kødboller i tomatsauce med gnocchi og parmesan

Kødboller i tomatsauce er en klassisk italiensk ret, som med sikkerhed vil blive taget godt imod ved middagsbordet.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør kødet med salt og peber. Pil løg og hvidløg, og riv dem fint. Hak oregano groft. Rør kødet med løg, hvidløg, oregano og æg.
Form farsen til kødboller. Brun dem godt i olie i en gryde.
Tilsæt mosede tomater, bring det i kog, og smag til med salt, peber og sukker. Lad saucen småkoge i 15-20 minutter.
Halver squashen på langs, og skær den i skiver på ½ cm. Skær tomaterne i halve.
Vend squash og tomater i saucen, hæld grydens indhold over i en skål, og hold det varmt.
Vask gryden, og kog gnocchi i den efter pakkens anvisning. Hæld vandet fra, og skyl gnocchierne i varmt vand fra elkedlen.
Bland den afdryppede gnocchi med tomatsauce og kødboller i gryden. Drys med basilikumblade og parmesan, og server.

Tip!

Gnocchi er små, italienske kartoffelpastaer, som fås i velassorterede supermarkeder.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Joachim Wichmann