Kødboller i tomatsauce

Kødboller i tomatsauce er en nem og super lækker hverdagsret, som både børn og voksne kan lide!

Bemærk: Kogetid: ½ time.

Ingredienser

Sådan gør du

1 Pil løget, og skræl guleroden. Skær løg, gulerødder og peberfrugt i små tern, og steg dem i olie i en gryde ved middel varme i 3-4 minutter. Tilsæt hakkede tomater, sukker og balsamico, og småkog under låg i ½ time.
2 Blend tomatsaucen direkte i gryden med en stavblender. Tilsæt mascarpone og halvdelen af den hakkede basilikum, og smag til med ekstra sukker, salt og peber. Hold saucen varm.
3 Pil løgene, og riv dem på et rivejern. Hak salvieblade fint. Rør kødet med salt, peber, æg, løg, salvie, rasp og parmesan til en sammenhængende fars. Tril farsen til små runde kødboller.
4 Steg kødbollerne i olie på en dyb pande i 4-6 minutter, til de er jævnt gyldne. Steg dem evt. ad flere omgange, hvis alle ikke kan være på panden. Læg de stegte kødboller i 1 stort eller 2 mindre ovnfade.
5 Tænd ovnen på 200° varmluft. Hæld tomatsaucen over kødbollerne i fadet.
6 Pluk mozzarella i mindre stykker, og fordel dem over kødboller og sauce. Drys med parmesan. Sæt fadet i ovnen i 15-20 minutter.
7 Pynt retten med den sidste basilikum lige før servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft