Klassiske pebernødder

Pebernødder er svære at holde fingrene fra, når man først går i gang. Pak dem evt. i cellofanposer eller små dåser, og forær dem væk som fine værtindegaver.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk smør, rørsukker og vaniljekorn luftigt i en skål med en elpisker. Pisk fløden i.
Bland mel, krydderier, bagepulver og natron, og rør melblandingen i dejen. Ælt dejen godt sammen med hænderne, til den er fast og blank.
Rul dejen ud til fingertykke pølser, og skær dem i små stykker på 2 cm.
Fordel dejstykkerne på bageplader med bagepapir – de flyder kun ganske let ud, så der kan være mange på pladen.
Bag pebernødderne let gyldne i ovnen i ca. 10 minutter. Lad dem køle helt af på bagepladen, og opbevar dem i en kagedåse foret med bagepapir.

Tip!

Pebernødderne bliver ekstra festlige, hvis du dypper dem i smeltet mørk chokolade og evt. drysser dem med lidt spiseligt guldstøv.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth