Klassiske franske vafler med vaniljecreme

Bag selv franske vafler, og opdag, hvor godt de smager, når de er helt friske. De sprøde kiks fyldes med en lækker vaniljecreme, som man kan blive helt afhængig af!

Bemærk: Hviletid: 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Hak smør og hvedemel til en grynet masse. Bland mandelflagerne i, og saml dejen med vand og eddike.
Stil dejen koldt i 30 minutter.
Rul dejen ud i 5 mm’s tykkelse, og stik den ud i 4 cm’s cirkler. Rul dem let med en kagerulle, så de bliver ovale. Pensl med æg, drys sukker over og prik dem med en gaffel.
Bag dem øverst i ovnen ved 225° i 10 minutter, og lad dem afkøle på en rist.
Pisk smør og flormelis luftigt, og rør vaniljen i. Læg vaflerne sammen 2 og 2 med 1 spsk. creme imellem.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 19. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Carina Krüger