Klassisk focaccia med rosmarin

Italienerne kan altså noget med deres lækre brød. Her får du en helt klassisk opskrift på det gode focacciabrød med flagesalt, olivenolie og rosmarin.

Ingredienser

Udstyr

1 springform, 28 cm i diameter

Sådan gør du

Kom vand, salt og gær i en skål, og pisk det godt igennem, til alt er opløst.
Tilsæt durum- og speltmel, og rør til en ensartet konsistens – gerne i en røremaskine.
Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, og rør dejen godt sammen. Den skal være blød og fugtig.
Kom dejen i springform beklædt med bagepapir.
Klip små buketter af rosmaringrene, og fordel dem ned i dejen. Lad dejen hæve i køleskabet natten over.
Drys med flagesalt, og bag brødet i ovnen ved 225° i ca. 25 minutter, til det er gennembagt.
Tag brødet ud af ovnen, og dryp med olivenolie, inden servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 15. juli 2019

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth