Kiksekage med mørk chokolade

Glem alt om fedtet palmin og kakaopulver. En rigtig kiksekage skal laves af ægte smør og god mørk chokolade.

Bemærk: Hviletid på køl: 1 dag.

Ingredienser

Udstyr

en aflang bageform, der rummer 1 l

Sådan gør du

Smelt smørret ved svag varme i en gryde. Hak chokoladen groft. Tag gryden fra varmen, og rør chokoladen i smørret. Rør, til chokoladen er helt smeltet.
Rør flormelis og æggeblommer i chokoladen, så du får en blank og glat masse.
Beklæd bageformen med husholdningsfilm. Fordel et tyndt lag chokolademasse i bunden af formen. Læg et lag vaniljekiks ovenpå og derefter endnu et tyndt lag chokolade.
Fortsæt på denne måde, til al chokoladen er brugt, og sørg for, at der afsluttes med et lag chokolade. Stil kagen tildækket i køleskabet til næste dag.
Tag kiksekagen ud af køleskabet, 15 minutter før den skal serveres. Så er den let at skære i flotte skiver.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft