Kikærtepandekager med kylling og blomkål

Lav lækre pandekager af kikærtemel, og fyld dem med saftig kylling, blomkål og en masse krydderier. Hvis du har en pandekage til overs, så er den god i madpakken i morgen.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær kyllingekødet i mindre stykker. Pil og hak hvidløg fint, og rør det sammen med kylling, spidskommen, ingefær og karry i en skål.
Pil og hak løget. Skyl blomkålen, og del den i små buketter. Hæld væden fra kikærterne. Steg kyllingen i olie på en pande i 5-6 minutter. Tilsæt blomkål og kikærter, og steg i 2 minutter. Hæld bouillon ved. Læg låg eller alufolie over, og kog i 10-12 minutter, til blomkålen er mør.
Rør yoghurt sammen med citronsaft og tahin. Pil og pres hvidløg, og rør det i.
Si kikærtemel og hvedemel i en skål. Tilsæt spidskommen, natron og salt. Pisk vandet i, til dejen er ensartet.
Varm lidt olie op på en pande, og hæld ca. 1 dl dej på. Bred dejen ud med en spatel. Bag pandekagen i ca. 2 minutter, til den begynder at boble op.
Fordel blomkålsfyldet på halvdelen af pandekagen, og bag videre i nogle minutter. Rul pandekagen om fyldet sammen med frisk koriander, spirer og tahincreme, og servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 24. juli 2018

Opskrift:

Fotograf: Line Falck