Key lime pie

Key lime pie er en amerikansk klassiker, og i USA kan de bare det der med store, saftige kager! Pynt evt. kagen med toppe af flødeskum.

Bemærk:Hviletid på køl: Mindst 2 timer.

Ingredienser

Udstyr

en tærteform eller en springform, ca. 24 cm i diameter

Sådan gør du

1Tænd ovnen på 160°. Knus kiksene fint sammen med sukker og kanel, evt. i foodprocessor. Smelt smørret ved svag varme, og bland det med kiksekrummerne.
2Tryk kiksemassen godt sammen i bunden af bageformen, brug bagsiden af en ske. Bag den i ovnen i 5-6 minutter.
3Riv skallen af 3 limefrugter fint. Pres saften af limefrugterne, så du får i alt 1 dl limesaft. Pisk kondenseret mælk sammen med limesaft, fintrevet limeskal og æggeblommer.
4Hæld fyldet ud over kiksebunden i et jævnt lag. Sæt kagen tilbage i ovnen, og bag den i yderligere 15-20 minutter. Fyldet<br /> skal have sat sig rundt i kanten, men stadig være lidt blødt i midten (dog ikke flydende).
5Lad kagen afkøle i formen, og lad den derefter køle helt af i køleskabet i mindst 2 timer, før den serveres.

Tip!

Sødet kondenseret mælk fås på dåse (Nestlé) i bl.a. SuperBest, Irma, Føtex, Bilka, Kvickly og SuperBrugsen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet:1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf:Betina Hastoft