Kebabspyd og auberginesalat med halloumi

Servér lammespyd med salat og yoghurtdressing på en tallerken, eller fyld det i lune fladbrød og lav en hjemmelavet ”rullekebab”.

Ingredienser

Udstyr

8 grillspyd

Sådan gør du

Læg lammekødet i en stor skål. Bland alle ingredienser til marinaden, og vend det rundt med lammekødet i skålen. Stil skålen på køl i mindst 6 timer, gerne natten over.
Tænd ovnen på 180°. Skyl auberginerne, skær dem i skiver, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp olivenolie over, krydr med salt og spidskommen, og bag aubergineskiverne i 25 minutter, til de er møre og flot gyldne.
Skær halloumi i skiver, og steg dem sprøde på en pande. Anret aubergineskiver og halloumi på et fad, og dryp citronsaft over. Drys med mynte, rosiner og hakkede mandler.
Rør ingredienserne sammen, og smag dressingen til.
Sæt det marinerede kød på spyd. Steg spyddene på en grill eller (grill)pande. Servér med auberginesalat med halloumi, yoghurtdressing og lune fladbrød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 18. juli 2019

Opskrift:

Fotograf: Winnie Methmann