Kartoffeltærte med gedeost og spidskålssalat

Lækker, smagfuld tærte med gedeost og en sprød spidskålssalat til. Byt evt. gedeosten ud med feta eller en mild emmentaler.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Læg bagepapir i en tærteform, og læg tærtedejen i formen. Skær overskydende dej væk fra kanten.
Pisk æg sammen med mælk. Skær kogte kartofler i tern. Rens forårsløg. Hak forårsløg og purløg, og rør dem i æggemassen sammen med kartoflerne. Fordel blandingen oven på tærtebunden.
Skær gedeost i skiver på ca. 1½ cm, og fordel dem oven på tærten. Drys med hakket rosmarin. Dryp olivenolie på gedeosten, og krydr med salt og peber. Bag tærten i 20-25 minutter, til den er gylden og sprød.
Rist pinjekerner gyldne på en tør pande.
Fjern de yderste blade på begge spidskål. Halvér dem, og fjern stokken. Snit kålene i mindre stykker.
Skyl persillen, og hak den groft. Bland persille og spidskål i en skål.
Rør eddike og olie sammen, og vend det i salaten. Krydr med salt og peber, og drys salaten med pinjekerner. Servér sammen med den nybagte tærte.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Line Falck