Kartoffelsuppe med bacon-rugbrøds-topping

Uhm! Denne kartoffelsuppe er dejlig og fyldig. Og så er den bare supernem og hurtig at tilberede!

Ingredienser

Sådan gør du

1Skræl kartoflerne, pil løget, og skær begge dele i mindre stykker. Skyl kartoffelstykkerne grundigt, så overflødig stivelse skylles væk, og læg dem i en gryde sammen med løget. Hæld vand i gryden, så kartoflerne netop er dækket. Lad det koge i 20 minutter, til kartoflerne er møre.
2Skær bacon og rugbrød i tern. Rist begge dele samtidigt på en tør pande, til det bliver gyldent og sprødt.
3Sigt vandet fra kartofler og løg over i en skål (det skal bruges til at jævne suppen med). Blend kartofler og løg direkte i gryden med en stavblender. Spæd suppen op med lidt af kogevandet, imens du blender.
4Rør fløde i suppen, og smag den til med smør, salt og peber.
5Anret kartoffelsuppen i varme tallerkener eller skåle, og drys med bacon-rugbrøds-topping og klippet purløg.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet:1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf:Betina Hastoft