Kartoffelsuppe med bacon og timian

Denne kartoffelsuppe er mild og god med en lækker smag af bacon og timian. Måltidet kan laves på 30 minutter, så det er perfekt hverdagsmad til en kold dag.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Steg dem i smeltet smør i en gryde, til de er klare.
Skræl kartoflen, og skær den i tern. Læg den i gryden sammen med bouillon og mælk.
Bring gryden i kog, og lad kartoffelternene simre i 15-20 minutter, til de er møre. Pres saften af citronen.
Blend suppen (gerne med en stavblender direkte i gryden),og smag til med lidt citronsaft, salt og peber.
Steg baconskiverne på en tør, varm pande, til de er helt sprøde. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Bræk baconskiverne i små stykker, og drys dem på toppen af suppen sammen med lidt plukket timian. Servér evt. suppen med brød til.

Tip!

Hvis du ønsker flere grøntsager i suppen, kan du tilsætte porre eller knoldselleri.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 31. august 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth