Kartoffelsalat med grøntsager og rygeost

En fyldig kartoffelsalat med sprøde grøntsager og rygeostdressing kan sagtens gøre det ud for et helt måltid. Salaten kan også serveres som tilbehør til en grillet bøf.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl kartoflerne, og kog dem lige akkurat møre i en gryde med letsaltet vand, ca. 8-10 minutter. Hæld vandet fra kartoflerne, og skyl dem i koldt vand, så de afkøles lidt.
Nip enderne af bønnerne, og kog dem i en gryde med vand i 5 minutter. Hæld straks iskoldt vand over dem, så de bevarer deres smukke grønne farve.
Skyl agurken, halvér den, og fjern kernerne med en ske. Skær agurken i tynde skiver. Rens radiser og forårsløg, og snit begge dele i skiver på tværs.
Bland de kogte kartofler og bønner med agurk, radiser, forårsløg og friskbælgede ærter i en stor skål.
Rist græskarkernerne på en tør pande, til de popper. Hak dilden fint. Bland græskarkerner og dild i salaten.
Rør rygeost sammen med mayonnaise og mælk til en lind konsistens, og smag dressingen til med peber.
Læg små toppe af rygeostdressingen oven på salaten, og servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft