Kartoffelgryde med pølser, rosenkål og peberrodscreme

En simpel opskrift på en lækker og mættende kartoffelgryde med kødfulde pølser. Retten smager også godt til medisterpølser eller med porre og knoldselleri i stedet for rosenkål.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær pølserne i 2 cm tykke skiver, og brun dem i olie i en stor gryde. Tag dem op, og læg dem på en tallerken.
Pil løgene, og hak dem groft. Steg dem i gryden, til de bliver klare. Skrub kartoflerne, og skær dem i halve. Steg dem i gryden sammen med løgene i et par minutter. Pil eventuelle grimme blade af rosenkålene, og halver store rosenkål, så alle har nogenlunde samme størrelse.
Bland rosenkålene med kartofler og løg i gryden, og tilsæt bouillon. Lad det hele koge 10 minutter under låg.
Kom pølserne i gryden, og kog retten i yderligere 5 minutter, eller til kartofler og rosenkål er møre. Pil bladene af timianen, og bland dem i retten. Krydr med salt og peber.
Smag den syrnede fløde til med peberrod, salt og peber. Lad cremen trække i 5 minutter, og smag evt. til med mere peberrod.
Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde bjælker. Riv appelsinskal og pres appelsinen, så saften kan bruges. Rør appelsinsaft og revet appelsinskal sammen med olie, salt og peber. Halver granatæblet, og pil kernerne ud. Skyl persillen, og hak den groft. Vend dressingen sammen med gulerødder, granatæblekerner og persille.
Server kartoffelgryden med peberrodscreme og gulerodssalat.

Tip!

Det kan altid betale sig at købe gode pølser med høj kødprocent.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft