Kartoffelgratin og kålsalat

En cremet kartoffelgratin serveret med en sprød kålsalat. Dét er et måltid, de fleste vil sætte pris på!

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 220°. Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver. Pil løg, og skær det i tynde skiver.
Bland løg, kartoffelskiver og friskhakket timian sammen i en skål, og krydr godt med salt og peber. Smelt halvdelen af smørret, og vend det i kartoffelblandingen.
Smør en lille bradepande eller et ovnfad med lidt smør, og fordel kartoffelblandingen heri. Top med det sidste smør, og drys med et tyndt lag rasp. Krydr en ekstra gang med salt og peber.
Bag kartoflerne i ovnen i 10 minutter. Tag fadet ud, og hæld fløden over. Sæt fadet tilbage i ovnen, og bag kartoflerne i yderligere ca. 35 minutter, til de er helt møre.
Skyl og snit spidskål i tynde strimler. Skær skallen af appelsinerne, og skær appelsinerne i skiver. Rør olie, eddike og sennep sammen, og smag til med salt og peber.
Vend dressingen sammen med kål og appelsiner i en stor skål, og sæt kålsalaten i køleskabet.
Rist valnødderne på en tør pande i 1 minut. Tilsæt smør, honning og salt, og rist nødderne i 1-2 minutter, til de karamelliserer. Tag dem af panden, og lad dem køle af på et stykke papir.
Skyl og halvér vindruerne. Skyl blåbær. Skær abrikoser i skiver. Hak myntebladene.
Vend kålsalaten sammen med vindruer, blåbær og abrikoser, og anret den på et fad. Pynt med de smørristede valnødder og finthakket mynte.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft