Kartoffelgratin og kålsalat

En cremet kartoffelgratin serveret med en sprød kålsalat. Dét er et måltid, de fleste vil sætte pris på!

Ingredienser

Sådan gør du

1Tænd ovnen på 220°. Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver. Pil løg, og skær det i tynde skiver.
2Bland løg, kartoffelskiver og friskhakket timian sammen i en skål, og krydr godt med salt og peber. Smelt halvdelen af smørret, og vend det i kartoffelblandingen.
3Smør en lille bradepande eller et ovnfad med lidt smør, og fordel kartoffelblandingen heri. Top med det sidste smør, og drys med et tyndt lag rasp. Krydr en ekstra gang med salt og peber.
4Bag kartoflerne i ovnen i 10 minutter. Tag fadet ud, og hæld fløden over. Sæt fadet tilbage i ovnen, og bag kartoflerne i yderligere ca. 35 minutter, til de er helt møre.
5Skyl og snit spidskål i tynde strimler. Skær skallen af appelsinerne, og skær appelsinerne i skiver. Rør olie, eddike og sennep sammen, og smag til med salt og peber.
6Vend dressingen sammen med kål og appelsiner i en stor skål, og sæt kålsalaten i køleskabet.
7Rist valnødderne på en tør pande i 1 minut. Tilsæt smør, honning og salt, og rist nødderne i 1-2 minutter, til de karamelliserer. Tag dem af panden, og lad dem køle af på et stykke papir.
8Skyl og halvér vindruerne. Skyl blåbær. Skær abrikoser i skiver. Hak myntebladene.
9Vend kålsalaten sammen med vindruer, blåbær og abrikoser, og anret den på et fad. Pynt med de smørristede valnødder og finthakket mynte.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft