Kartoffelgratin med bacon og hasselnødder

En kartoffelgratin er superlækker som tilbehør til aftensmaden, og denne variant med bacon og hasselnødder har en skøn smag, der går perfekt til både steak og steg.

Ingredienser

Udstyr

en ovnfast form, ca. 20 x 30 cm

Sådan gør du

Skræl eller skrub kartoflerne, og skær dem i tynde skiver. Læg skiverne i koldt vand i 10 minutter – så trækker en del af stivelsen ud, og gratinen bliver ikke klistret.
Lad kartoffelskiverne tørre på et rent viskestykke. Skær bacon i tern, og steg dem på en tør pande. Hak hasselnødderne groft.
Pil hvidløg, og hak det fint. Hak timian fint. Vend kartoffelskiverne sammen med hvidløg, bacon, hasselnødder, timian, friskrevet muskatnød, salt og peber i en skål.
Tænd ovnen på 190°. Pisk æg sammen med mælk og fløde i en anden skål. Fordel halvdelen af kartoffelskiverne i den smurte form, og drys med friskrevet emmentaler.
Læg resten af kartoffelskiverne på, hæld æggeblandingen henover, og drys med friskrevet parmesan.
Bag gratinen i ovnen i ca. 45 minutter, til kartoflerne er møre. Dæk den med et stykke alufolie de sidste 10 minutter, hvis overfladen bliver for mørk.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 21. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth