Kartoffelfrittata med broccoli og ærter

Kartoffelfrittata er den italienske udgave af æggekage med kartoffel. Her er den proppet med lækre og mættende ingredienser, så du ikke behøver at spise andet.

Ingredienser

Udstyr

en stegepande, der kan tåle at komme i ovnen, ca. 20 cm i diameter

Sådan gør du

Skræl eller skrub kartoflerne, og skær dem i tynde skiver. Pil løget, og hak det fint. Kog kartoffelskiverne i letsaltet vand i 8-10 minutter.
Hæld vandet fra, og lad kartoffelskiverne køle af i gryden. Del broccolien i 10 små buketter, og kog dem i 2 minutter.
Overhæld broccolien med iskoldt vand umiddelbart efter, så den køler helt af og bevarer den grønne farve.
Pisk æggene sammen, og krydr med salt og peber. Pil bladene af mynten, og hak dem fint. Steg løget i lidt olie på en pande i 4-5 minutter, til det er blevet blødt. Tilsæt kartoffelskiverne, og steg dem, til de er let brunede.
Tænd ovnen på 200° med grillfunktion. Kom broccoli, ærter og mynte på panden, vend det rundt, og hæld æggemassen over. Drej panden lidt rundt, så æggemassen fordeles jævnt.
Steg frittataen på panden i 6-7 minutter, til den er brun i kanterne. Stil panden i ovnen, og steg frittataen videre i 5-6 minutter, til overfladen er gylden, og æggemassen er gennemstegt.
Pynt med ærteskud, og servér med en grøn salat til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 21. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth